Pozovite nas: +381 11 316 07 24

Prvomajska 8n, Zemun Na mapi

About us

Osteosinteza

Osteosinteza

Titanijumski sistemi za osteosintezu

Prvi podsticaj razvoju grupe proizvoda za oralnu i maksilofacijalnu hirurgiju dao je profesor Maxime Champy iz Strazbura, kasnih sedamdesetih. Svoju ideju o mini-pločicama za mandibulu preneo je inženjerima KLS Martina. Zajedničkim naporima, zamisao je iz idejnog projekta pretočena u praktičan proizvod. Danas je sistem osteosinteze sa mini-pločicama “zlatni standard”. KLS Martin sarađuje sa istraživačima širom sveta, a naročito sa organizacijom S.O.R.G. (Strasbourg Osteosynthesis Research Group). Zajednički cilj je da se promoviše razvoj implantata za oralnu i maksilofacijalnu hirurgiju. Danas je KLS Martin globalni lider na tržištu u nekoliko segmenata.

Resorptivni sistemi u kranio-maksilofacijalnoj hirurgiji

Martin je razvio inovativni sistem za kraniofacijalnu osteosintezu.

Sistem kombinuje najnoviju ultrazvučnu tehnologiju sa resorptivnim implantima da bi obezbedio trodimenzijalnu stabilnost bez premca. Pošto su svi implanti načinjeni od resorptivnih materijala, nema potrebe za sekundarnom intervencijom – što je značajna pogodnost, naročito za pacijenta.

Sistem se sastoji od ultrazvučnog generatora pomoću čije sonotrode se insertuju SonicPin Rx® impant u pilot bušotinu kosti. Ultrazvuk dovodi do topljenja i lakšeg insertovanja pina koji penetrira u šupljine koštanog tkiva, što je u konvencionalnim metodama neizvodljivo. Na ove pinove povezuje se Resorb-x® film ili membrana, čime se kreiraju trodimenzionalne konstrukcije čija čvrstina je bez premca.